Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Gefle Gymnastikförening
Glädje, Glöd & Framgång
Vad kan vi hjälpa dig med?
Sommarlovsdagar med Gymnastik och Innebandy, kostnadsfria nu öppna

Sommarlovsdagar med Gymnastik och Innebandy, kostnadsfria nu öppna

Nu satsar Gästriklands Innebandyförbund, tillsammans med Andersbergs IBK och Gefle Gymnastikförening på ytterligare sommaraktiviteter, kostnadsfria och utan förkunskapskrav för att kunna få fler barn i rörelse med meningsfulla fritidsaktiviteter under sommaren. i samarbete med Gävle kommun. 

Barn skall inte behöva välja idrott utan tillsammans skall vi idrottsengagerade genom god relation och kommunikation skapa förutsättningar för att barn- och ungdomar kan idrotta fler idrotter för ökad rörelseförståelse genom hela barndomen. En allsidig träning som är variationsrik bidrar till ökat intresse och minskar skaderisken där man ges möjlighet att skapa verktyg i alla idrotter till senare idrottsval i livet med förhoppningen att vara idrottsengagerad livet ut.

Sommarlovsläger med Innebandy x Gymnastik för barn 6-12 år, halva dagen får barnen prova på allt inom gymnastik så som parkour, trupp, artistisk gymnastik, hopprep, trampolin, motoriskträning och mer på Gymnastikenshus och halva spelar man Innebandy med Andersbergs IK på Hedvigslundshallen.

Aktiviteterna inkl. lunch och mellanmål är helt gratis och deltagarna är försäkrade vis Svenska Gymnastikförbundet och har licens via Innebandy Förbundet. Medtag egen innebandyutrustning om man har annars finns att låna. Gymnastiken blir barfota och vanliga träningskläder utan dragkedjor, knappar och luvor. Alla smycken lämnas hemma.

Buss kommer köra barnen mellan hallarna. Man lämnar i en hall och hämtar i den andra. Uppdelning av gruppen kommer via mail dagen innan lägret startar. Ange om det är någon kompis du gärna är i samma grupp som.

Vi anpassar grupperna beroende på aktivitet och antal anmälda och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring covid- 19. För mer info så läs på Gefle Gymnastikförenings hemsida eller på Gästriklands Innebandyförbunds hemsida.


SOMMARTRÄNINGAR 
I medlemsappen vser ni träningstiderna och det finns även en sammanställning HÄR med tider för sommarträningarna

COVID-19

Vi har gjort en ny riskbedömning med anledning av det beskedet regeringen meddelat om begränsningar i folksamlingar. 

Riksidrottsförbundet har därefter meddelat att:"Förbudet gäller inte träningsverksamhet i en förening, för dess medlemmar. Men fortsatt gäller att föreningen ska göra en noggrann riskbedömning och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för idrott."

Här kan ni läsa mer: https://www.rf.se/…/nyttforbudingasammankomstermedfleran50…/

 

Ytterligare åtgärder utifrån den senaste riskbedömning vi gjort: 

 • Schemaändring så vi inte överskrider 50 personer samtidigt i våra hallar

 • Grupperna kommer omlott för att undvika smittspridning i omklädningsrum och de städas mellan grupperna

 • Vi uppmanar gymnaster att komma ombytta med så lite packning som möjligt. Gruppen har ett eget omklädningsrum/yta till klädförvaring, köket spärras av en del för större gymnaster att förvara sina saker. 

 • Ledare är på plats innan gruppen börjar så det inte blir folksamlingar i gymnasthagen och endast en grupp åt gången får vara i gymnasthagen

 • Vi förstärker vår uppmaning till föräldrar att inte vistas i våra hallar! Lämna gymnasten helst vid dörren men om den behöver hjälp in så stanna inte kvar under träningen. Vänligen respektera detta då det är en åtgärd för er och era barns säkerhet. 

 

Då vi inte är sakkunniga i frågan följer vi noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och utvärderar kontinuerligt behovet att ev stänga ner träningar. Självklart är det frivilligt att delta. Vi vill tacka våra ledare och gymnaster som tar ansvar och stannar hemma från träning vid symtom (även lindriga).Vi ber också om er förståelse om vi blir tvungna att ställa in ett pass pga ledarbrist. Om du är i riskzon så stanna hemma, det gäller både gymnaster och ledare. 

Tidigare genomförda åtgärder som fortsätter:

 • Alla gymnaster tvättar händerna vid ankomst till träningen. Ledarna hjälper alla gymnaster att tvätta händer innan träning, före och efter fruktstund.  

 • Ökad städning av våra hallar som utförs av anställda

 • Ökad rengöring av gymnastikredskapen och tvätt av mjuka redskap och tillbehör

 • Undviker närkontakt under träningarna så som två-två övningar och ledarna undviker övningar med närkontakt (pass endast om det är nödvändigt)

 • Planering av golvytan så att så som möjligt är på samma plats samtidigt

 • Affischer i hallarna om handhygien och att stanna hemma vid förkylningssymptom

 • Kontinuerlig uppdatering av vår officiella faceboksida som är vår kanal för nyhetsflöde. 

 • Uppmanar föräldrar att inte vistas i hallarna. 

 • Vi uppmanar återigen de med symtom (även lindriga) att stanna hemma från träning. Du bör även stanna hemma i minst två dagar efter att du tillfrisknat.

 

Informationen angående covid-19/corona uppdateras kontinuerligt. Vi hänvisar till länkarna nedan för att hålla er uppdaterade.

Information från Gävle Kommun:

https://www.gavle.se/…/information-om-coronaviruset-covid-…/

Uppdatering från Svenska Gymnastikförbundet (inklusive konsekvenser av förbudet mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar):

https://www.gymnastik.se/…/medicinskts…/CoronavirusCOVID-19/

Läs hos Folkhälsomyndigheten hur du kan skydda dig från smitta:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/…/covid-19/skydda-dig-…/Vi tycker så klart den här situationen är otroligt tråkigt och hoppas på stor förståelse från er medlemmar! 

Om det uppstår unika frågor så använd vår mail: info@geflegymnastik.se och kom-ihåg att det säkert är många som vill ha kontakt med oss just nu och därför det kan ta lång tid innan vi svarar. Följ våra sociala medier och hemsidan där ni kan hitta aktuell information. 

Så fort vi har något att förmedla så läggs det ut där.


Nu hjälps vi åt och tar vårt ansvar att stanna hemma vid symptom och hoppas att detta är över så fort som möjligt! 


INFORMATION
Om du som medlem eller förälder hittar information under fliken medlemsinformation. 

HÖSTTERMINEN 2020
Vecka 35 startar terminen med föräldramöten. HÄR kan du se tider för möten. 
Vecka 36 startar träningarna för gymnasterna, träningstider mm kan du se i Sportadmins medlemsapp. Nu kan du även se storstädstider och veckostädsdagar i appen. 

VANLIGA FRÅGOR
HÄR hittar du svar på vanliga frågor!

ANMÄLAN
För att anmäla sig till någon av våra grupper klickar du på Anmälan högst upp till höger på sidan.
Det går även bra att anmäla sig även efter att terminen startat. 
Om du anmäler via mobiltelefon så klickar du på Gefle Gymnastikförening längst upp till vänstern. Går ner tills du ser att de står anmälan och klickar där.
Observera att i vår ideella förening har vi en Avgift och en Uppgift.

Då vi är en ideell förening med egna hallar så är avgiften för att träna i en grupp både medlemskap, träningsavgift och också att hjälpa till lite i föreningen (gäller ej för läger och motionsgrupper). Det är bland annat ett storstäd och en veckostäd per år, och för tävlingsgrupperna att hjälpa till vid ett arrangemang.Restaurangchansen och Sverigelotten läggs på avgiften vis anmälan, ni kommer kunna hämta ut häften och lotter vis terminsstart. 10 st Sverigelotter (250 kr) på hösten och 1 st Restaurangchansen 260 kr) på våren. Information om vilka datum häften och lotter finns att hämta kommer i månadensinfo innan terminsstart. .Eventuellt kan andra uppgifter tillkomma. Vill du engagera dig ännu mer så är vi så klart väldigt glada för all hjälp vi kan få!


STÖDMEDLEM
Nu kan du som förälder, mor/farförälder, kompis, gammelfaster .... osv bli stödmedlem!
Det kostar 250 kr och det går direkt till Rörelseglädjen våra gymnaster i åldrarna 2-70 år får
ta del av!
För att bli stödmedlem klickar du HÄR och väljer Stödmedlem. Betalning direkt med kort. 

VAD SKA DU VÄLJA?
Vi har barngymnastik för olika åldrar. För de minsta 2-5 år har vi GYMPAKUL  och för 4-12 åringar GRUND
Om man gillar fart och coola rörelser så passar nog PARKOUR. Vi har parkourgrupper från 6 år och uppåt. 
ALLA KAN GYMPA är för barn och ungdomar 5-20 år med funktionsvariation. 
Vi jobbar för Rörelse hela livet och erbjuder VUXEN OCH UNGDOMSGYMNASTIK,  SENIORTRÄNING och TRAMPOLIN.
Våra tävlingsdiscipliner är KvAG och TRUPP.  
Nykomlingen i föreningen är Showgymnastik! Anmälan görs under rubriken Ungdom och vuxengymnastik. 
Vi har ett eget GYM som alla medlemmar får använda. Gymkort köper ni under ANMÄLAN. 

DIGITALA BETALNINGSMETODER

Vi erbjuder digitala betalningsmetoder – allt för att vi som förening ska kunna digitalisera och förenkla vår administration. För dig som medlem innebär det en smidigare upplevelse vid anmälan och betalning. Dessutom får du tillgång till MedlemsAppen = kalender, kallelser, digitalt medlemskort, samåkning, utskick, m.m. Ladda ner ”SportAdmin MedlemsApp” från AppStore eller Google Play, efter att du har betalat medlemsavgiften så får du också tillgång till Medlemskortet och eventuella erbjudanden direkt!

För samtliga betalningar tillkommer en administrationsavgift mellan 9 - 59 kr.


KALENDER
För att se träningstider, vad som händer i föreningen och när hallen är bokad, klicka på KALENDER. Där kan du filtrera mellan olika sektioner/grupper/bokningar/föreningshändelser.  
 
Våra Sponsorer