Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Gefle Gymnastikförening
Glädje, Glöd & Framgång
Tricking, Trampolin & Parkour
Parkour & Tricking

Här blandar vi dom olika stilarna i gymnastikens andra värld. Tricking, Parkour/Freerunning följt av våra hjälpredskap som bland annat trampolin & trampett.

 

Parkour

Parkour går ut på att ta sig från punkt A till punkt B på det snabbaste, smidigaste och effektivaste sätt möjligt. Inom parkour är det bara fantasin som sätter gränser på vad som kan utföras. I parkour tränas smidighet, styrka, självkännedom, kroppskontroll och mod.


Freerunning

Freerunning är en del av parkouren. I parkouren handlar det om att så snabbt och effektivt som möjligt ta sig från punkt A till punkt B. Inom freerunning fokuserar man mer på att ta sig fram på ett estetiskt tilltalande sätt med en blandning av volter och parkour-rörelser.

 

Tricking

Tricking är en relativt ny sport med rötterna i Extreme Martial Arts(XMA), även kallat Martial Arts Tricking (MAT), som är en uppvisningsform av kampsport. Sporten blandar element från kampsport, gymnastik, akrobatik och breakdance till en serie av rörelser. Varje utövare formar sin egen stil av trick på ett kreativt och estetiskt sätt. Tricken kategoriseras in i flips, twists, kicks och combos.


Våra gruppbeskrivningar:

Parkour är en individuell träningsform då alla utvecklar i sin egen takt och alla rör sig på olika sätt. Det kan betyda att gymnast A kan vara väldigt bra på vaults men inte alls lika bra på flow och gymnast B är bra på volter men inte alls lika bra på vaults. På våra träningar så tränar vi upp gymnasten på deras egna nivå och anpassar träningarna, stationer, rörelserna för dem. Vid varje träning har vi även så kallad "fri träning" där gymnasterna får träna på exakt vilka rörelser de vill under ledarnas uppsyn. Ingen träning är lik den andra.


Alla A-grupperna tränar upp till 2 gånger per vecka, då de som väljer den grupper förväntas att träna mer seriösare.


Parkour 1A, 14 - 18 år

Parkour 1A tränar följande discipliner: Parkour/Freerunning och Tricking samt använder trampoliner som hjälpredskap. Denna grupp är för dem som är nybörjare och vill testa på, alternativt börja träna Parkour/Freerunning och Tricking och tränar då inom Steg 1 rörelser.

Denna grupp är också för våra medlemmar som tränar fortsätter med Steg 1, Steg 2, Steg 3 samt Steg 4 i följande kategorier inom Parkour/Freerunning trädet; Vaults, Volter, Flow och Allehanda rörelser. Den grupp tränar 2 gånger i veckan.


Parkour 2A, 11 - 13 år

Parkour 2A tränar följande discipliner: Parkour/Freerunning och Tricking samt använder trampoliner som hjälpredskap. Denna grupp är för dem som är nybörjare och vill testa på, alternativt börja träna Parkour/Freerunning och Tricking och tränar då inom Steg 1 rörelser.

Denna grupp är också för våra medlemmar som fortsätter att tränar Steg 1, Steg 2 och Steg 3 i följande kategorier inom Parkour/Freerunning trädet; Vaults, Volter, Flow och Allehanda rörelser. Denna grupp tränar 2 gånger i veckan.


Parkour 2B/C/ grupperna 11-13 år

Parkourgrupperna tränar följande discipliner: Parkour/Freerunning och Tricking samt använder trampoliner som hjälpredskap. Denna grupp är för dem som är nybörjare och vill testa på, alternativt börja träna Parkour/Freerunning och Tricking och tränar då inom Steg 1 rörelser.

Denna grupp är också för våra medlemmar som fortsätter att tränar Steg 1 och Steg 2 i följande kategorier inom Parkour/Freerunning trädet; Vaults, Volter, Flow och Allehanda rörelser. Dessa grupperna tränar 1 gång i veckan.


Parkour 3A, 8 - 10 år

Parkourgrupperna tränar följande discipliner: Parkour/Freerunning och Tricking samt använder trampoliner som hjälpredskap. Denna grupp är för dem som är nybörjare och vill testa på, alternativt börja träna Parkour/Freerunning och Tricking och tränar då inom Steg 1 rörelser.

Denna grupp är också för våra medlemmar som fortsätter att tränar Steg 1 och Steg 2 i följande kategorier inom Parkour/Freerunning trädet; Vaults, Volter, Flow och Allehanda rörelser. Denna grupp tränar 2 gånger i veckan.


Parkour 3B/C/D/E/F grupperna 8 - 10 år

Parkourgrupperna tränar följande discipliner: Parkour/Freerunning och Tricking samt använder trampoliner som hjälpredskap. Denna grupp är för dem som är nybörjare och vill testa på, alternativt börja träna Parkour/Freerunning och Tricking och tränar då inom Steg 1 rörelser.

Denna grupp är också för våra medlemmar som tränar Steg 1 samt några rörelser inom Steg 2 i följande kategorier inom Parkour/Freerunning trädet; Vaults, Volter, Flow och Allehanda rörelser. Dessa grupper tränar 1 gång i veckan.


Parkour Bas 1/2/3/4 grupperna 6 - 7 år

Denna grupp är för dem som är nybörjare och vill testa på alternativt börja träna Parkour/Freerunning.

Parkour Basgrupperna tränar främst motoriskt träning och grundformer/positioner inom Parkour/Freerunning samt att de får lära sig allehanda rörelser inom Parkour/Freerunning trädet.

Träningarna liknar inte de andra beskrivningarna inom de andra Parkourgrupperna. 

Vilken siffra gruppen har är obetydligt, det som skiljer grupperna från varandra är vilken dag de tränar på. Dessa grupper tränar 1 gång i veckan.


Tricking 1, 11 - 20 år

Denna grupp fokusera bara på träningsformen Tricking. Tricking 1 tränar 1 gång i veckan.


Open Gym Session

På Open Gym Session är det ett antal begränsade gånger man kan komma under terminen och köra Parkour/Freerunning, Tricking, G-Tramp eller Gym. Till skillnad från våra ordinarie grupper så sker träning helt själv utifrån sin egna förmåga, med sin kompisar eller med hjälp av en ledare som är där på plats. På alla Open Gym Session så kan det finnas en ledare då och då där som håller den fria träningen under uppsikt.För att anmäla till nån av grupperna går ni in på geflegymnastik.se/anmälningar


Parkour/Freerunning
 
Tricking
 
 
Våra Sponsorer