Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Gefle Gymnastikförening
Glädje, Glöd & Framgång
Truppgymnastik
Truppgymnastik

Truppgymnastik är en lagsport som går ut på mycket fart och fläkt, höga hopp och många volter. Det är den gymnastikgren som är störst i Sverige och Europa. Fokus ligger på god kroppskontroll, spänning och spänst. 
Man tävlar i 3 sycken grenar tumbling, trampett och fristående.

Tumbling - De långa blå/gula studs golvet. Går ut på att lära sig flera olika serier med volter som man sedan visar upp i en ström med laget. 
Trampett - Dom små " studsmattorna". Detta är en gren med fart och fläkt. Springandes tar man sig fram för att sedan hoppa så högt man kan i trampetten och göra volter. Även här visas det upp i ström tillsammans med laget. 
Fristående - Detta är en slags " dans koreografi " till musik. Programmet innehåller ett flertal olika akrobatiska moment och svårigheter. Det utförs på lägre ålder på vanligt golv och vid högre ålder på mattvåder.


Våra grupper:


Trupp Bas yngre/äldre- tränar 2 gånger i veckan 1,5 tim åt gången

Våra basgrupper inom truppdisciplinen är förberedande träningsgrupper för de som vill inrikta sig på just truppgymnastik.

Basgrupperna tränar på de olika redskapen inom truppgymnastik med syfte att börja tävla inom truppgymnastik. Då basgrupperna tillhör en tävlingsdisciplin så anmäler ni er till gruppen under rubriken Tävlingsgymnastik. 


 
 
Våra Sponsorer