NYHETER
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gefle Gymnastikförening
Glädje, Glöd & Framgång
Truppgymnastik

Truppgymnastik

Truppgymnastik är en lagsport som går ut på mycket fart och fläkt, höga hopp och många volter. Det är den gymnastikgren som är störst i Sverige och Europa. Fokus ligger på god kroppskontroll, spänning och spänst. 
Man tävlar i 3 sycken grenar tumbling, trampett och fristående.

Tumbling - De långa blå/gula studs golvet. Går ut på att lära sig flera olika serier med volter som man sedan visar upp i en ström med laget. 
Trampett - Dom små " studsmattorna". Detta är en gren med fart och fläkt. Springandes tar man sig fram för att sedan hoppa så högt man kan i trampetten och göra volter. Även här visas det upp i ström tillsammans med laget. 
Fristående - Detta är en slags " dans koreografi " till musik. Programmet innehåller ett flertal olika akrobatiska moment och svårigheter. Det utförs på lägre ålder på vanligt golv och vid högre ålder på mattvåder.


Våra grupper:


Trupp 1

Det är vårat elit lag. De är gymnaster som håller en hög nivå, har både tränat och tävlat i många år. Vi har även gymnaster som har varit med i landslaget. Denna grupp tävlar SM och man måste ha åldrarna 17 år och uppåt.


Trupp 2/Norrlandslaget

Vi har även ett juniorlag som satsar mot JSM


Trupp 3-8 &Trupp Pojkar

Här har vi grupper mellan nivå 3 till 8. Den siffra men går i är den tävlingsklass man tävlar på. Varje klass har olika krav på övningar på respektive redskap. För att träna i någon av dessa grupper så ska man ha gått i gymnastik innan och gärna en Trupp Bas grupp. Anmälan till tävlingsgrupp görs bara i samverkan med huvudledare och sportchef.Trupp Bas yngre/äldre- tränar 2 gånger i veckan 1,5 tim åt gången

Våra basgrupper inom truppdisciplinen är förberedande träningsgrupper för de som vill inrikta sig på just truppgymnastik.

Basgrupperna tränar på de olika redskapen inom truppgymnastik med syfte att börja tävla inom truppgymnastik. Då basgrupperna tillhör en tävlingsdisciplin så anmäler ni er till gruppen under rubriken Tävlingsgymnastik. 


 
 
Anmäl dig här
Sociala medier
Våra Sponsorer