NYHETER
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gefle Gymnastikförening
Glädje, Glöd & Framgång

Föreningens målsättning och vision
Gefle Gymnastikförenings motto Glädje. Glöd  och Framgång står för att det ska vara roligt att delta i föreningens aktiviteter.
Glädje, föreningen har entusiastiska ledare
Glöd, detta tillsammans med vår bredd leder till 
Framgång i tävlingar och i medlemmarnas egen utveckling.

Svenska Gymnastikförbundets motto Rörelse hela livet, god hälsa och välbefinnande genom rörelse, gemenskap och personlig utveckling innebär att alla är välkomna, alla har en plats hos oss. Ledare, funktionärer och medlemsföreningar erbjuder - då som nu – prestigelös social samvaro och gemenskap.


Gefle Gymnastikförening ska kännetecknas av en stark gemenskap och erbjuda bra träning inom flera discipliner för alla oavsett elitsatsning, motionsträning, förutsättningar eller ålder. Gefle Gymnastikförening vill ligga i framkant vad gäller hall, ledarskap och verksamhet och vara en förebild för gymnastik-Sverige.


Att vara idrottsförälder i Gefle GF
Hela vår svenska idrottsrörelse bygger på och är helt beroende av ideella krafter! Gymnastiken är inget undantag. 

Ni föräldrar har en otrolig viktig roll i detta sammanhang. 
Ni skjutsar till träningar, en del av er är föräldra-ansvariga i tävlingsgrupp, ni betalar avgifter, köper tränings- och tävlingskläder etc. 

Idrott engagerar, man rycks med och den skapar känslor. 


Ni som föräldrar har självklart rätt att ställa krav på den verksamhet era barn vistas i. Men detta måste ske under ordnade former och med ett moget vuxet perspektiv i grunden, det är ert ansvar som idrottsförälder.


Om ni har funderingar på gymnastikverksamheten så kontaktar ni i första hand er ledare, kontaktuppgifter finns i terminsbrevet som skickas ut innan terminsstart. Om ni anmälde er en bit in på terminen så hittar ni det på vår hemsida under respektive sektion. 

Om ni har frågor eller funderingar på organisationsnivå med mera så hittar ni kontaktinformation till föreningen på hemsidan under fliken Kontakt. 


Vad det innebär att vara tävlingsgymnast i Gefle GF
Föräldraengagemang/ansvar:

Visa intresse och delaktighet för ditt barns idrottande och stötta i såväl medsom motgång. 

Ha insikt i och respektera och lev efter föreningens policy. 

Coacha inte ditt barn under träning och tävling. 

Visa hög sportsmannaanda och bl a så ifrågasätt inte domarpoäng från läktaren. 

Lägg dig inte i eller försök påverka eventuella uttagningar till tävlingar. 

Tänk på att man som förälder är en viktig förebild! 

För dialog med dina barn om bestämmelser och respektera träningstider och förstå vikten av träningsnärvaro för både den personliga och truppens/lagets utveckling.


Ledarengagemang/ansvar:

Ledaren ger alla aktiva samma chans och möjlighet till utveckling. 

Prioriterar utbildning och utveckling före resultat. 

Coachar sina aktiva genom positiv vägledning och feedback. 

Bryr sig om sina aktiva och är uppmärksam på hur de mår. 

Tänker på att man är en förebild för barn- och ungdomarna. 

Lyssnar på de aktiva för att skapa en god gemenskap och vi-känsla. 

Ge information på föräldramöten och föra kontinuerlig kommunikation med föräldrar under terminen. 

Genomföra säker träning genom att ha en planerad träningsplanering med delmål och mål.


Gymnastikenshus
Då vi är en ideell förening med egna hallar så är avgiften för att träna både medlemskap och en träningsavgift, men också att hjälpa till lite i föreningen. 

På vårterminen ingår det vid anmälan 1 st Restaurangchansen för 260kr och på höstterminen 10 st Sverigelotter för 250 kr. Mer information kommer under terminen.


I tävlingsgrupperna kan andra uppgifter tillkomma som hjälp vid egna arrangemang. 

Vill du engagera dig ännu mer så är vi så klart väldigt glada för all hjälp vi kan få!


Föräldrauppdrag

Som förälder är det viktigaste givetvis att stötta och uppmuntra era barn, men vi har också lite andra uppdrag till föräldrarna. 


Detta innebär att:

• Veckostäda hallen, detta kommer kräva er hjälp max 2 tillfällen per år. När terminen kommer igång kommer ett mail att skickas ut med information om vilka städdagar varje grupp fått. Ni kan hitta det redan vid anmälan på vår hemsida under fliken Föräldrainformation. 

• Storstädning sker två gånger varje termin. Även detta fördelas jämt mellan alla grupper och krävs att ni ställer upp 1 tillfälle per år. Varje gymnast ska då representeras av en vuxen. Under dessa tillfällen ställs alla träningar in för att göra hela hallen skinande ren och hel. För de som inte har möjlighet att delta på den städdag de blivit tilldelade så kan man höra av sig och få komma vid ett annat tillfälle eller så kan man bidra med 250 kr så vi kan köpa in hjälpen som behövs. De som inte prickat av sig och fått närvaro den dag de blivit tilldelade kommer få ett mail med information och hur ni kan bidra (det gäller även de som hört av sig och bytt dag, ni kan så klart kasta mailet). 

• Tävlingsgrupper ansvarar för att hjälpa till vid arrangemang som föreningen ordnar. Ni får i tid information om vad som ska göras av arrangemangsgruppen.


Föräldraveckor: 

Hos oss är det många grupper som tränar samtidigt. Vi har därför specifika föräldraveckor och resterande veckor råder föräldrafritt (gäller ej Gympakul och Alla kan gympa). 


För att göra det så säkert och lugnt som möjligt för gymnasterna gäller följande:

• Föräldraveckor sker på förbestämda veckor, första veckan i början på varje månad.

På Gymnastikenshus får föräldrar under dessa specifika veckor sitta i hallen och titta på träningen, då ska de hålla till högst upp vid köket, inte i gymnasthagen då den är avsedd för gymnaster. I B-hallen (Ladan) får man stå / sitta på angiven plats men det finns dock inte lika stort utrymme där som i Gymnastikenshus A-hall. Det samma gäller för ev. medföljande syskon.

• Föräldrafria veckor önskar vi verkligen att ni enbart kan lämna och hämta ert barn. Detta sker då i entrén alt. omklädningsrummen.


Säkerhetsregler; 

För att vi ska kunna träna tryggt och säkert hos oss har vi följande regler:

• Alla gymnaster lämnar sina skor i entrén, kläder och väskor i omklädningsrummen.

• Inga kläder i gymnastikhagen. GGF ansvarar inte för personliga tillbehör, telefon finns att låna i hallen om barnen måste nå sina anhöriga.

• I A-hallen måste alla gå runt blåa golvet när ni ska in och ut ur träningshallen. Man får inte gå under staketet. Det gäller alla åldrar på gymnaster, alla grupper, föräldrar med medföljande syskon och ledare. 

• Alla gymnaster måste vänta i gymnasthagen eller i omklädningsrummet före och efter träning

• Frukt och vatten ska vara i väskorna i omklädningsrummet eller på utsatta hyllor.

Sociala medier
Godkännande av publicering av foto på våra sociala medier. Här måste du aktivt meddela om du INTE tillåter att ditt barn eller du själv är med på foton

Hemsida : http://geflegymnastik.se

Facebook officiell sida och nyhetsflöde : http://www.facebook.com/geflegymnastik

Facebook Ideella krafter: https://www.facebook.com/groups/1635275086791781/?ref=bookmarks

Facebook köp och sälj: https://www.facebook.com/groups/298725317585896/

Instagram @geflegymnastik. Varje vecka kan du följa någon ny representant för GGF.

Använd gärna sponsorhuset ( https://www.sponsorhuset.se/geflegymnastikforening/ ) vid inköp så går det pengar till föreningen.

Framförande av synpunkter på verksamheten
Om ni har frågor gällande er grupp ska ni i första hand kontakta ansvarig ledare. Tänk på att många har ett annat arbete/skola vid sidan av sitt ledaruppdrag så svaren kanske inte kommer direkt men bör komma inom en vecka. Om ni vid kommunikationen med ledare inte tycker att ni får en bra förklaring/motivering får ni kontakta föreningens sportchef. Era åsikter kommer då föras vidare till berörd person. 
Om någon person bryter mot föreningens uppförandekoder, ansvar och regler 

Upprepade överträdelser av förälder, aktiv eller ledare gällande koder, ansvar och regler behandlas enligt styrelsens stadgar och beslutade rutiner. 

Möjlighet att påverka 

Gefle GF är en ideell idrottsförening med en ideell styrelse. Alla som vill vara med och utveckla föreningen är välkomna att maila oss. 


 
Anmäl dig här
Sociala medier
Våra Sponsorer