NYHETER
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gefle Gymnastikförening
Glädje, Glöd & Framgång

Parkour & Tricking

Hej och välkomna till Parkour GGF. Parkour är i vår verksamhet ett samlingsnamn för dem tre disciplinerna Parkour, Freerunning och Tricking som vi tränar i våra grupper. Vi använder även hjälpredskap så som trampoliner, trampetter och slacklines. 

 

Parkour

Parkour går ut på att ta sig från punkt A till punkt B på det snabbaste, smidigaste och effektivaste sätt möjligt.

 

Freerunning

Freerunning är en utveckling av traditionell parkour och tar stor inspiration från gymnastik, dans och kampsport. Freerunning fokuserar på att ta sig fram så kreativt och estetiskt som möjligt med hjälp av volter, hopp och andra trix. 

 

Tricking

Tricking är en vidareutveckling på traditionell uppvisningskampsport. Sporten blandar element från kampsport, gymnastik, akrobatik och breakdance till en serie av rörelser. Varje utövare formar sin egen stil av trick på ett kreativt och estetiskt sätt.

 

Våra gruppbeskrivningar:

Parkour är en individuell träningsform då alla utvecklar i sin egen takt och alla rör sig på olika sätt. Det kan betyda att gymnast A kan vara väldigt bra på vaults men inte alls lika bra på flow och gymnast B är bra på volter men inte alls lika bra på vaults. På våra träningar så tränar vi upp gymnasten på deras egna nivå och anpassar träningarna, stationer, rörelserna för dem. Vid varje träning har vi även så kallad "fri träning" där gymnasterna får träna på exakt vilka rörelser de vill under ledarnas uppsyn. Ingen träning är lik den andra.

 

Alla A-grupper tränar minst 2 gånger per vecka, då de som väljer den grupper förväntas att träna mer seriöst.

 

Parkour 1A

1A är den parkourgruppen inom Gefle gymnastikförening som tränar på högst nivå, och denna grupp har 3 obligatoriska träningspass i veckan.


Stor kunskap kring volter, motorisk förmåga och grundläggande kunskap inom styrka rekommenderas.


Parkour 1B, 14 - 18 år

I parkour 1b tränar man 2 gånger i veckan, 2 h på tisdagar och 1.5 timme på fredagar. 1B är en grupp för såväl nybörjare som något erfarna parkourare som vill träna i sin egen takt. Inga förkunskaper krävs, bara gott humör och mycket energi. 

 

Parkour 2A, 11 - 13 år

I parkour 2a tränar man 2 gånger i veckan, 1.5 timmar på per gång.


Parkour 2A är den 2-grupp som tränar på högst nivå. Förkunskaper inom teknik och styrka samt social mognad är förväntad då gruppen tränar väldigt målinriktat. 

 

Parkour 2B, 11-13 år

I parkour 2B tränar man 2 gånger i veckan, 1.5 timmar per gång. 2B är den 2-grupp som tränar på mellerst nivå, och passar för såväl för utövare med begränsad förkunskap och utövare med stor förkunskap. 

  

Parkour 2C, 11-13 år

I parkour 2c tränar man 1,5 timme i veckan. Parkour 2c är den 2-grupp som passar nybörjare bäst, och inga förkunskaper krävs, bara gott humör och mycket energi. 

 

Parkour 3A, 8 - 10 år

Denna grupp är för dem som har tränat lite längre och tränar på lite mer avancerade övningar i åldern 8-10 år. Vi tränar i Gymnastikens Hus B-hall(ladan).

 

Parkour 3B/3C/3D, 8 - 10 år

Våra 3-grupper, med undantag för 3A är grupper för såväl nybörjare som något erfarna parkourare som vill träna i sin egen takt. Inga förkunskaper krävs, bara gott humör och mycket energi. 


Parkour 4-grupperna, 6 - 7 år

Dessa grupper är för dem som är nybörjare och vill testa på alternativt börja träna Parkour/Freerunning.

Parkour Basgrupperna tränar främst motoriskt träning och grundformer/positioner inom Parkour/Freerunning samt att de får lära sig allehanda rörelser inom Parkour/Freerunning trädet.

Träningarna liknar inte de andra beskrivningarna inom de andra Parkour grupperna. 

Vilken siffra gruppen har är obetydligt, det som skiljer grupperna från varandra är vilken dag de tränar på. Dessa grupper tränar 1 gång i veckan.


Anmälan till våra grupper gör ni HÄR eller klicka på Anmälan högst upp på höger sida där ser ni även kostnaden för att träna. 

Höstterminen är från vecka 36-50
Vårterminen är från vecka 3-20.
Sommarträning
2021-05-31 10:25
Idag 31 maj startar sommarlovsträningarna!
Kalendern på HEMSIDAN är uppdaterad och tiderna finns i medlemsappen. Kom ihåg att meddela i appen om du kommer (se på HEMSIDAN hur ni frånvarorapporterar - ni får gärna även rapportera om ni kommer = Tillgänglig)! 
 
Vi kör v. 22 - 33 med uppehåll v. 28-30.
 
För er som anmält er till träning 1 gång i veckan:
Välj en av dagarna: Måndagar kl. 18.15-19.45 och onsdagar kl. 16.30-18 (avvikande tider v. 27+31: tisdag kl. 13-14.30 och tor kl. 17.30-19)
 
För er som anmält er till träning 2 gånger i veckan:
Tider: Måndagar kl. 18.15-19.45 och onsdagar kl. 16.30-18 (avvikande tider v. 27+31: tisdag kl. 13-14.30 och tor kl. 17.30-19)
 
Ta med vattenflaska och en frukt. 
Vi kommer vara utomhus om det är fint väder så det är bra om ni har utomhusskor. 
 
Digital info/frågestund om val till hösten
2021-04-21 07:57

28 april kl. 19 har vi en digital info/frågestund för er som har funderingar kring vilken grupp ni ska välja till höstterminen. 

 

HÄR hittar ni länket till träffen.

Det är en öppen info/frågestund så ni kan ansluta när ni vill mellan kl. 19-20. 

 

Följ oss gärna på instagram! Där kommer vi under vecka 16 presentera våra olika iniktningar. 

 

 
Anmäl dig här
Sociala medier
Våra Sponsorer