NYHETER
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gefle Gymnastikförening
Glädje, Glöd & Framgång

Parkour & Tricking

Hej och välkomna till Parkour GGF. Parkour är i vår verksamhet ett samlingsnamn för dem tre disciplinerna Parkour, Freerunning och Tricking som vi tränar i våra grupper. Vi använder även hjälpredskap så som trampoliner, trampetter och slacklines. 

 

Parkour

Parkour går ut på att ta sig från punkt A till punkt B på det snabbaste, smidigaste och effektivaste sätt möjligt.

 

Freerunning

Freerunning är en utveckling av traditionell parkour och tar stor inspiration från gymnastik, dans och kampsport. Freerunning fokuserar på att ta sig fram så kreativt och estetiskt som möjligt med hjälp av volter, hopp och andra trix. 

 

Tricking

Tricking är en vidareutveckling på traditionell uppvisningskampsport. Sporten blandar element från kampsport, gymnastik, akrobatik och breakdance till en serie av rörelser. Varje utövare formar sin egen stil av trick på ett kreativt och estetiskt sätt.

 

Våra gruppbeskrivningar:

Parkour är en individuell träningsform då alla utvecklar i sin egen takt och alla rör sig på olika sätt. Det kan betyda att gymnast A kan vara väldigt bra på vaults men inte alls lika bra på flow och gymnast B är bra på volter men inte alls lika bra på vaults. På våra träningar så tränar vi upp gymnasten på deras egna nivå och anpassar träningarna, stationer, rörelserna för dem. Vid varje träning har vi även så kallad "fri träning" där gymnasterna får träna på exakt vilka rörelser de vill under ledarnas uppsyn. Ingen träning är lik den andra.

 

Alla A-grupper tränar minst 2 gånger per vecka, då de som väljer den grupper förväntas att träna mer seriöst.

 

Parkour 1A

1A är den parkourgruppen inom Gefle gymnastikförening som tränar på högst nivå, och denna grupp har 3 obligatoriska träningspass i veckan.


Stor kunskap kring volter, motorisk förmåga och grundläggande kunskap inom styrka rekommenderas.


Parkour 1B, 14 - 18 år

I parkour 1b tränar man 2 gånger i veckan, 2 h på tisdagar och 1.5 timme på fredagar. 1B är en grupp för såväl nybörjare som något erfarna parkourare som vill träna i sin egen takt. Inga förkunskaper krävs, bara gott humör och mycket energi. 

 

Parkour 2A, 11 - 13 år

I parkour 2a tränar man 2 gånger i veckan, 1.5 timmar på per gång.


Parkour 2A är den 2-grupp som tränar på högst nivå. Förkunskaper inom teknik och styrka samt social mognad är förväntad då gruppen tränar väldigt målinriktat. 

 

Parkour 2B, 11-13 år

I parkour 2B tränar man 2 gånger i veckan, 1.5 timmar per gång. 2B är den 2-grupp som tränar på mellerst nivå, och passar för såväl för utövare med begränsad förkunskap och utövare med stor förkunskap. 

  

Parkour 2C, 11-13 år

I parkour 2c tränar man 1,5 timme i veckan. Parkour 2c är den 2-grupp som passar nybörjare bäst, och inga förkunskaper krävs, bara gott humör och mycket energi. 

 

Parkour 3A, 8 - 10 år

Denna grupp är för dem som har tränat lite längre och tränar på lite mer avancerade övningar i åldern 8-10 år. Vi tränar i Gymnastikens Hus B-hall(ladan).

 

Parkour 3B/3C/3D, 8 - 10 år

Våra 3-grupper, med undantag för 3A är grupper för såväl nybörjare som något erfarna parkourare som vill träna i sin egen takt. Inga förkunskaper krävs, bara gott humör och mycket energi. 


Parkour 4-grupperna, 6 - 7 år

Dessa grupper är för dem som är nybörjare och vill testa på alternativt börja träna Parkour/Freerunning.

Parkour Basgrupperna tränar främst motoriskt träning och grundformer/positioner inom Parkour/Freerunning samt att de får lära sig allehanda rörelser inom Parkour/Freerunning trädet.

Träningarna liknar inte de andra beskrivningarna inom de andra Parkour grupperna. 

Vilken siffra gruppen har är obetydligt, det som skiljer grupperna från varandra är vilken dag de tränar på. Dessa grupper tränar 1 gång i veckan.


Anmälan till våra grupper gör ni HÄR eller klicka på Anmälan högst upp på höger sida där ser ni även kostnaden för att träna. 

Höstterminen är från vecka 36-50
Vårterminen är från vecka 3-20.
Digital info/frågestund om val till hösten
2021-04-21 07:57

28 april kl. 19 har vi en digital info/frågestund för er som har funderingar kring vilken grupp ni ska välja till höstterminen. 

 

HÄR hittar ni länket till träffen.

Det är en öppen info/frågestund så ni kan ansluta när ni vill mellan kl. 19-20. 

 

Följ oss gärna på instagram! Där kommer vi under vecka 16 presentera våra olika iniktningar. 

 

Det är dags att fundera över höstterminen!
2021-04-01 12:11

Under vecka 18 så kommer alla få ett mail där de kan välja om de vill fortsätta i samma grupp som nu till höstterminen!

Hur känner ni? Vill ni fortsätta i grund eller är det dags att gå vidare för lite nya utmaningar? 

Under april så önskar vi att ni kontaktar oss om ni vi vill byta grupp till hösten. Då gör vi bytet och ni får avisering vecka 18 till den nya gruppen! Alltså ni kommer inte behöva anmäla er på hemsidan utan ni svarar på mailet och väljer betalsätt sen är det klart och ni kan luta er tillbaka till vecka 36 när träningarna drar igång igen! 

 

Maila oss på info@geflegymnastik.se om ni vill byta grupp till hösten så löser vi det!

 

Nyheter från föreningen
GGF, 30/04 11:24 
 
Anmäl dig här
Sociala medier
Våra Sponsorer