NYHETER
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gefle Gymnastikförening
Glädje, Glöd & Framgång

Välkommen till en ny termin med Gefle Gymnastikförening 

Föreningens målsättning och vision:

 

Gefle Gymnastikförenings motto Glädje. Glöd  och Framgång står för att det ska vara roligt att delta i föreningens aktiviteter – Glädje, föreningen har entusiastiska ledare – Glöd, detta tillsammans med vår bredd leder till Framgång i tävlingar och i medlemmarnas egen utveckling.

 

Svenska Gymnastikförbundets motto Rörelse hela livet, god hälsa och välbefinnande genom rörelse, gemenskap och personlig utveckling innebär att alla är välkomna, alla har en plats hos oss. Ledare, funktionärer och medlemsföreningar erbjuder - då som nu – prestigelös social samvaro och gemenskap.

 

Gefle Gymnastikförening ska kännetecknas av en stark gemenskap och erbjuda bra träning inom flera discipliner för alla oavsett elitsatsning, motionsträning, förutsättningar eller ålder. Gefle Gymnastikförening vill ligga i framkant vad gäller hall, ledarskap och verksamhet och vara en förebild för gymnastik-Sverige.

Att vara idrottsförälder i Gefle GF

Hela vår svenska idrottsrörelse bygger på och är helt beroende av ideella krafter! Gymnastiken är inget undantag. Ni föräldrar har en otrolig viktig roll i detta sammanhang. Ni skjutsar till träningar, en del av er är föräldra-ansvariga i tävlingsgrupp, ni betalar avgifter, köper tränings- och tävlingskläder etc. 

Idrott engagerar, man rycks med och den skapar känslor. Ni som föräldrar har självklart rätt att ställa krav på den verksamhet era barn vistas i. Men detta måste ske under ordnade former och med ett moget vuxet perspektiv i grunden, det är ert ansvar som idrottsförälder.

Om ni har funderingar på gymnastikverksamheten så kontaktar ni i första hand er ledare, kontaktuppgifter finns i terminsbrevet som skickas ut innan terminsstart. Om ni anmälde er en bit in på terminen så hittar ni det på vår hemsida under fliken Föräldrainformation. Om ni har frågor eller funderingar på organisationsnivå med mera så hittar ni kontaktinformation till föreningen på hemsidan under fliken Kontakt. 

Avgift och uppgift

Gefle Gymnastikförening är en ideell förening. Det innebär att vi alla hjälper till för att både forma och driva föreningen. Vår förening är vid första anblicken stor men i vardagen brottas vi som många föreningar med att hålla ekonomi i balans och att ha tillräckligt med ledare och funktionärer.

Som anhörig förälder behöver vi kunna nå ut till våra medlemmar. Det är alltså av största vikt och ert ansvar att delta på obligatoriska föräldramöten och att alltid ha uppsikt över er mail när vi gör utskick. Installera Sportadmin medlemsAppen = kalender, kallelser, digitalt medlemskort, samåkning, utskick, m.m. Ladda ner ”SportAdmin MedlemsApp” från AppStore eller Google Play, efter att du har betalat medlemsavgiften så får du också tillgång till Medlemskortet och eventuella erbjudanden direkt!

Sociala medier

 

Godkännande av publicering av foto på våra sociala medier. Här måste du aktivt meddela om du INTE tillåter att ditt barn eller du själv är med på foton

 

Hemsida : http://geflegymnastik.se

Facebook officiell sida och nyhetsflöde : http://www.facebook.com/geflegymnastik

Facebook Ideella krafter: https://www.facebook.com/groups/1635275086791781/?ref=bookmarks

Facebook köp och sälj: https://www.facebook.com/groups/298725317585896/

Instagram @geflegymnastik. Varje vecka kan du följa någon ny representant för GGF.

Använd gärna sponsorhuset ( https://www.sponsorhuset.se/geflegymnastikforening/ ) vid inköp så går det pengar till föreningen.

Kläder 

Våra kläder beställs på Intersport Flanör eller via länk

Ni kan alltid beställa träningskläder och andra profilplagg där och under särskilda perioder finns även vår förenings overall tillgänglig för beställning. Perioderna om inget annat meddelas, är: vecka 3, 20, 35-36 och 50. Ni betalar med kort eller faktura och butiken hör av sig när det är dags att hämta leveransen. 

Tävlings- och träningsdräkter beställs från Gympasport under samma perioder som ovan.

Gymnastikenshus

Då vi är en ideell förening med egna hallar så är avgiften för att träna både medlemskap och en träningsavgift, men också att hjälpa till lite i föreningen. 

På vårterminen ingår det vid anmälan 1 st Restaurangchansen för 260kr och på höstterminen 10 st Sverigelotter för 250 kr. Mer information kommer under terminen.

I tävlingsgrupperna kan andra uppgifter tillkomma som hjälp vid egna arrangemang. Vill du engagera dig ännu mer så är vi så klart väldigt glada för all hjälp vi kan få!

Föräldrauppdrag 

Som förälder är det viktigaste givetvis att stötta och uppmuntra era barn, men vi har också lite andra uppdrag till föräldrarna. 

Detta innebär att:

 • Veckostäda hallen, detta kommer kräva er hjälp max 2 tillfällen per år. När terminen kommer igång kommer ett mail att skickas ut med information om vilka städdagar varje grupp fått. 
 • Storstädning sker två gånger varje termin. Även detta fördelas jämt mellan alla grupper och krävs att ni ställer upp 1 tillfälle per år. Varje gymnast ska då representeras av en vuxen. Under dessa tillfällen ställs alla träningar in för att göra hela hallen skinande ren och hel. För de som inte har möjlighet att delta på den städdag de blivit tilldelade så kan man höra av sig och få komma vid ett annat tillfälle eller så kan man bidra med 250 kr så vi kan köpa in hjälpen som behövs. De som inte prickat av sig och fått närvaro den dag de blivit tilldelade kommer få ett mail med information och hur ni kan bidra (det gäller även de som hört av sig och bytt dag, ni kan så klart kasta mailet). 
 • Tävlingsgrupper ansvarar för att hjälpa till vid arrangemang som föreningen ordnar. Ni får i tid information om vad som ska göras av arrangemangsgruppen.

Föräldraveckor -EJ UNDER CORONA

Hos oss är det många grupper som tränar samtidigt. Vi har därför specifika föräldraveckor och resterande veckor råder föräldrafritt (gäller ej Gympakul och Alla kan gympa). För att göra det så säkert och lugnt som möjligt för gymnasterna gäller följande:

 • Föräldraveckor sker på förbestämda veckor, första veckan i början på varje månad.

På Gymnastikenshus får föräldrar under dessa specifika veckor sitta i hallen och titta på träningen, då ska de hålla till högst upp vid köket, inte i gymnasthagen då den är avsedd för gymnaster. I B-hallen (Ladan) får man stå / sitta på angiven plats men det finns dock inte lika stort utrymme där som i Gymnastikenshus A-hall. Det samma gäller för ev. medföljande syskon.

 • Föräldrafria veckor önskar vi verkligen att ni enbart kan lämna och hämta ert barn. Detta sker då i entrén alt. omklädningsrummen.

Säkerhetsregler 

För att vi ska kunna träna tryggt och säkert hos oss har vi följande regler:

 • Alla gymnaster lämnar sina skor i entrén, kläder och väskor i omklädningsrummen.
 • Inga kläder i gymnastikhagen. GGF ansvarar inte för personliga tillbehör, telefon finns att låna i hallen om barnen måste nå sina anhöriga.
 • I A-hallen måste alla gå runt blåa golvet när ni ska in och ut ur träningshallen. Man får inte gå under staketet. Det gäller alla åldrar på gymnaster, alla grupper, föräldrar med medföljande syskon och ledare. 
 • Alla gymnaster måste vänta i gymnasthagen eller i omklädningsrummet före och efter träning
 • Frukt och vatten ska vara i väskorna i omklädningsrummet eller på utsatta hyllor.

 

Vad det innebär att vara tävlingsgymnast i Gefle GF

Föräldraengagemang/ansvar

Visa intresse och delaktighet för ditt barns idrottande och stötta i såväl medsom motgång. Ha insikt i och respektera och lev efter föreningens policy. Coacha inte ditt barn under träning och tävling. Visa hög sportsmannaanda och bl a så ifrågasätt inte domarpoäng från läktaren. Lägg dig inte i eller försök påverka eventuella uttagningar till tävlingar. Tänk på att man som förälder är en viktig förebild! För dialog med dina barn om bestämmelser och respektera träningstider och förstå vikten av träningsnärvaro för både den personliga och truppens/lagets utveckling.

 

Ledarengagemang/ansvar

Ledaren ger alla aktiva samma chans och möjlighet till utveckling. Prioriterar utbildning och utveckling före resultat. Coachar sina aktiva genom positiv vägledning och feedback. Bryr sig om sina aktiva och är uppmärksam på hur de mår. Tänker på att man är en förebild för barn- och ungdomarna. Lyssnar på de aktiva för att skapa en god gemenskap och vi-känsla. Ge information på föräldramöten och föra kontinuerlig kommunikation med föräldrar under terminen. Genomföra säker träning genom att ha en planerad träningsplanering med delmål och mål.

 

 

Kostnader AG 

Medlemsavgift 250 kr/år.

Terminsavgift (2 st/år) beroende på antal timmar gymnasten tränar/vecka 1 695-2 595 kr/termin (fr ht-20).

Sommarträningsavgift beroende på antal timmar gymnasten tränar/sommar 400-1 200 kr (fr sommaren -20).

Tävlingsavgift 350 kr. 1-4 tävlingar/termin.

Föreningsoverall ca 1 000 kr. Är obligatorisk för tävlingsgymnast och ska bäras när gymnasten representerar föreningen på tävling. 

Dräkt steg 1-4: 700 kr beställs på Gymnastikenshus under särskilda perioder som anges under rubriken Kläder (får även användas på träning).  Steg 6→ 1 200 kr (får endast användas på tävling) beställs på Gympa Sports hemsida (GympasportGefleGF). Dräkten är obligatorisk och ska bäras av gymnast när den representerar föreningen på tävling. Föreningens dräkter får inte användas annat än när gymnasten representerar Gefle GF. 

 

Kostnader trupp

Medlemsavgift 250 kr/år.

Terminsavgift (2 st/år) beroende på antal timmar gymnasten tränar/vecka 1 695-2 595 kr/termin (fr ht-20).

Sommarträningsavgift beroende på antal timmar gymnasten tränar/sommar 400-1 200 kr (fr sommaren -20).

Tävlingsavgift 150 kr. 1-2 tävlingar/termin. Rikstävlingar 1 000 - 2 500 kr självkostnadspris (endast för högre nivåer). 

Föreningsoverall ca 1 000 kr. Är obligatorisk för tävlingsgymnast och ska bäras när gymnasten representerar föreningen på tävling. 

Dräkt 650-800 kr Dräkten är obligatorisk och ska bäras av gymnast när den representerar föreningen på tävling. Föreningens dräkter får inte användas annat än när gymnasten representerar Gefle GF. 

 

Anmälan till tävling 

Sker på föreningens hemsida under fliken Anmälan. Då betalar man samtidigt med kort, faktura eller delbetalning. Om det inte sker på senast utsatt tid så kan inte gymnasten delta. För att ledaren ska kunna planera tävlingen behöver den veta vilka gymnaster som vill delta. Det innebär att ni svarar på en kallelse som skickas via mail och som ni även hittar i medlemsappen. Svara ALLTID på kallelser så vi vet om ni ska med eller inte. Kallelsen betyder INTE att ni är anmäld till tävlingen utan att ni har för avsikt att delta. 

 

Framförande av synpunkter på verksamheten 

Om ni har frågor gällande er grupp ska ni i första hand kontakta ansvarig ledare. Tänk på att många har ett annat arbete/skola vid sidan av sitt ledaruppdrag så svaren kanske inte kommer direkt men bör komma inom en vecka. Om ni vid kommunikationen med ledare inte tycker att ni får en bra förklaring/motivering får ni kontakta föreningens sportchef. Era åsikter kommer då föras vidare till berörd person. 

Om någon person bryter mot föreningens uppförandekoder, ansvar och regler 

Upprepade överträdelser av förälder, aktiv eller ledare gällande koder, ansvar och regler behandlas enligt styrelsens stadgar och beslutade rutiner. 

 

Möjlighet att påverka 

Gefle GF är en ideell idrottsförening med en ideell styrelse. Alla som vill vara med och utveckla föreningen är välkomna att maila oss. 

 

Bokningsregler

Information om anmälan till grupper 

Här under kommer massa viktig information som du behöver ta del av innan du anmäler dig i en grupp.

För att se information om åldrar, träningstider, hallar och om det finns platser kvar i gruppen så klickar du på respektive grupp under ANMÄLAN

 

Avgift och Uppgift i en ideell förening 

Då vi är en ideell förening med egna hallar så är avgiften för att träna i en grupp både medlemskap, träningsavgift och också att hjälpa till lite i föreningen (gäller för grupper som tränar i Gymnastikenshus). Det är bland annat ett storstäd och en veckostäd per år, och för tävlingsgrupperna att hjälpa till vid arrangemang. Eventuellt kan andra uppgifter tillkomma.

Vill du engagera dig mer så är vi så klart väldigt glada för all hjälp vi kan få! 

 

Restaurangchansen och Sverigelotten läggs på avgiften vid anmälan, ni kommer kunna hämta ut era häften och lotter vid terminsstart. 10 st Sverigelotter (250 kr) på hösten och 2 st Restaurangchansen (260 kr) på våren.

Information om vilka datum lotter och häften finns att hämta kommer i månadensinfo innan terminsstart. 

 

Nu erbjuder vi nya digitala betalningsmetoder – allt för att vi som förening ska kunna digitalisera och förenkla vår administration. Det innebär att när ni valt grupp kommer ni att få välja mellan kortbetalning, delbetalning eller fakturaköp för att kunna genomföra en bokning. För samtliga betalningar tillkommer en administrationsavgift mellan 9 - 59 kr. 

 

För bokningar till Gefle Gymnastikförening 

"Logga in för att boka", fyll i din e-postadress och följ instruktionerna för att göra en bokning. Det kan ta några minuter innan engångskoden kommer till er e-post. 

Har ni bytt e-postadress kommer den be om personnummer på gymnasten, finns personnumret i vår databas. Testa i första steget med en annan e-postadress. 

Eller kontakta oss på hemsidan via formulären eller ring 026-12 41 15 för att uppdatera e-posten.

Ni kan även ladda ner SportAdmins Medlemsapp, där kan ni själva ändra i er personuppgifter och uppdatera/ändra dem. 

 

Är ni nya i föreningen följ instruktionerna. 

Vi vill uppmärksamma om att tiderna och hallarna är preliminära och kan komma att ändras.

Vi reserverar oss rätten att ställa in en grupp om det är för få anmälda. 

 

Är ni osäkra på vilken grupp som passar ert barn bäst så klicka på gruppen för att få upp mer information om den, samt vilka förkunskaper som behövs, eller ta en titt på hemsidan. 

 

Genom att anmäla er godkänner ni hantering av era uppgifter i enlighet med vår integritetspolicy (se avsnittet "Integritetspolicy"). Se även återbetalningspolicy här nedan:

 

Prova på - återbetalning

Alla nya medlemmar kan prova en grupp 2 gånger (under 2 veckor) om de anmält sig. Skulle det vara så att man inte vill fortsätta gäller följande: 

Barn och breddgrupper: 

Terminsstart v. 3 - Avbokning senast tom v. 6, hela terminsavgiften återbetalas (ej medlemsavgift och häften/lotter). Terminsstart v. 36 - Avbokning senast tom v. 39, hela terminsavgiften återbetalas (ej medlemsavgift och häften/lotter). Avbokning senare - ingen återbetalning utan läkarintyg. 

Alla kan gympa:

Alla kan gympa har rätt till full återbetalning. Gäller även vid tidigare medlemsskap i föreningen.

 

 

Återbetalning för tidigare medlemmar

Barn och breddgrupper

Återbetalning endast mot läkarintyg. 

Tävlingsgrupper 

Återbetalning mot läkarintyg om gymnasten skadar sig så den inte kan träna alls. Detta gäller fram till mitten av terminen (tom v. 9 vt och tom v.44 ht). Senare på terminen ej återbetalning - rehabträning med gruppen och själv enligt ök m tränare.

 

Återbetalning pga coronaviruset

Inga återbetalningar av terminsavgifter. Riskgrupper - vänligen kontakta föreningen för mer information.

Integritetspolicy
Parter och ansvar för behandlingen av dina personuppgifter

Gefle Gymnastikförening, organisationsnummer 885000-0418, (nedan kallad föreningen) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter som sker inom ramen för föreningens verksamhet. Föreningen har som ändamål att bedriva idrottslig verksamhet i enlighet med ”Idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund”.

Varför behandlar vi dina personuppgifter?

För att föreningen ska kunna bedriva sin verksamhet behandlas personuppgifter för olika ändamål kopplade till verksamheten.

Föreningen behandlar personuppgifter för att administrera löpande föreningsaktiviteter (ex. träningsverksamhet och medlemsmöten), kommunicera med medlemmarna (kallelser till aktiviteter, information till målsmän m.m.) samt hantera medlemsrelaterade ekonomiska transaktioner (medlemsavgifter och tävlinsavgifter m.m.).

Föreningen hanterar även personuppgifter i samband med ansökan om tävlingslicens till SF/SDF. Utöver behandlingen av personuppgifter vid licensansökningsprocessen behandlas personuppgifter vid varje tävlingstillfälle kopplat till licensens regelverk. Personuppgifterna behandlas vid anmälan till tävling, under pågående tävling och efter tävlingstillfället vid resultatrapportering.

Föreningen behandlar även personuppgifter för att ansöka om bidrag från bland annat Riksidrottsförbundet och föreningens hemkommun.

Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:

 • Hantering av medlemskap i föreningen
 • Föreningsadministration
 • Deltagande i föreningens träningsverksamhet
 • Deltagande i föreningens tävlingsverksamhet
 • Licenshantering
 • Ansökan om bidrag
 • Sammanställning av statistik och uppföljning
 • Utbildningar arrangerade av föreningen
 • Kontakt med medlem
 • Besök på vår hemsida
 • Publicering av material på hemsida och sociala medier
 • Tillträdesförbud (om tillämpligt)
 • Ordningsstörningar och otillåten påverkan (om tillämpligt)
Vilka delar vi personuppgifter med?

Uppgifterna kommer inte att överföras till tredje land och dina personuppgifter kommer inte att utsättas för automatiserat beslutsfattande.

Om föreningen vid något enstaka tillfälle måste dela dina personuppgifter med tredje land kommer du att informeras särskilt om detta. Det kan exempelvis vara aktuellt när/om du anmäls till tävling i tredje land.

Vilken laglig grund har vi för personuppgiftsbehandling?

Föreningen har nedan sammanställt den lagliga grunden för behandlingen av personuppgifter som sker inom föreningens verksamhet.

Ändamål med behandling

Laglig grund

Hantering av medlemskap i föreningen

Avtal

Föreningsadministration

Avtal

Deltagande i föreningens träningsverksamhet

Avtal

Licenshantering

Avtal

Deltagande i föreningens tävlingsverksamhet

Avtal

Ansökan om bidrag

Rättslig förpliktelse

Sammanställning av statistik och uppföljning

Allmänt intresse

Utbildningar arrangerade av föreningen

Allmänt intresse vid statsbidragsfinansierad utbildning, annars samtycke

Kontakt med föreningen

Intresseavvägning

Besök på vår hemsida

Intresseavvägning

Publicering av material på hemsida och sociala medier

Intresseavvägning och ibland samtycke

Tillträdesförbud

Rättslig förpliktelse

Ordningsstörningar och otillåten påverkan

Rättsligförpliktelse

 

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Föreningen kommer att genomföra en bedömning årsvis om ändamålet med behandlingen av personuppgifterna kvarstår. Om inte ändamålen med behandlingen av personuppgifterna kvarstår kommer uppgifterna att raderas.

 Vilka rättigheter har du?

Du som registrerad i föreningen har flera rättigheter som du bör känna till.

Du har rätt att få ett registerutdrag avseende föreningens behandling av dina personuppgifter. Föreningen ska vid begäran av registerutdrag förse dig med en kopia av de personuppgifter som är under behandling. För eventuella ytterligare kopior som du begär får föreningen ta ut en rimlig avgift utifrån administrativa kostnader. Du kan enkelt begära ett registerutdrag i IdrottOnline via Min Sida.

Du har i vissa fall även rätt till dataportabilitet av personuppgifterna. Du kan enkelt begär dataportabilitet av dina personuppgifter i IdrottOnline via Min Sida.

Du har rätt att få dina personuppgifter korrigerade om de är felaktiga, ofullständiga eller missvisande och rätt att begränsa behandlingen av personuppgifterna tills de blir ändrade.

Du har under vissa omständigheter rätt att bli raderad:

 • Om uppgifterna inte längre behövs för de ändamål som de samlades in för
 • Om behandlingen grundar sig på den enskildes samtycke och du återkallar samtycket
 • Om behandlingen sker för direktmarknadsföring och du motsätter sig att uppgifterna behandlas
 • Om du motsätter sig personuppgiftsbehandling som sker inom ramen för myndighetsutövning eller efter en intresseavvägning och det inte finns berättigade skäl som väger tyngre än dina intressen
 • Om personuppgifterna har behandlats olagligt
 • Om radering krävs för att uppfylla en rättslig skyldighet
 • Om personuppgifterna avser barn och har samlats in i samband med att barnet skapar en profil i ett socialt nätverk

Du har också rätt att dra in ett samtycke, motsätta dig automatiskt beslutsfattande, profilering och invända mot direktmarknadsföring.

Du kan när som helst utöva dina rättigheter genom att begära tillgång till och rättelse eller radering av personuppgifter, begära begränsning av behandling eller invända mot behandling. Kontakta styrelsen för att utöva dina rättigheter.

Vidare har du rätt att inge ett klagomål avseende föreningens behandling av personuppgifter till Datainspektionen, besök www.datainspektionen.se

Mer information om hur föreningen arbetar för att tillvarata dina rättigheter återfinns i Instruktioner för att tillvarata enskildas rättigheter.

Om du vill veta mer

Har du frågor om föreningens personuppgiftsbehandling eller vill utöva dina rättigheter kontaktar du styrelsen.

 
Anmäl dig här
Sociala medier
Våra Sponsorer